Ερυθρού Σταυρού 5, Μαρούσι
Βασιλίσσης Σοφίας 122, Αμπελόκηποι

Οι Τελευταίες Εξελίξεις στη Χειρουργική Ώμου

Home » Οι Τελευταίες Εξελίξεις στη Χειρουργική Ώμου

Οι Τελευταίες Εξελίξεις στη Χειρουργική Ώμου

Ο πόνος στον ώμο είναι ένα συχνό πρόβλημα σε άτομα κάθε ηλικίας. Οταν δεν αντιμετώπιζεται συντηρητικά, τότε συστήνεται χειρουργική αντιμετώπιση με ελάχιστα επεμβατικές τεχνικές.

Πόνος στον Ώμο

O πόνος μπορεί να εμφανίζεται  με τις κινήσεις ή να επιδεινώνεται τη νύχτα ή και να είναι συνεχόμενος. Συνήθως, συνοδεύεται και με δυσκολία στην κίνηση.  Σε μικρότερες ηλικίες, ο πόνος οφείλεται σε τραυματισμό ή φλεγμονή, ενώ στις μεγαλύτερες ηλικίες, συνήθως οφείλεται σε εκφυλιστικά αίτια, χωρίς να αποκλείεται και ο τραυματισμός. Στους αθλητές, εκτός από τον οξύ τραυματισμό, μπορεί να οφείλεται και σε μικροτραυματισμούς λόγω κακής τεχνικής ή μυϊκής ανισορροπίας.

Οι πιο συχνές βλάβες είναι:

  • Η ρήξη ή φλεγμονή των τενόντων
  • Τα εξαρθρήματα
  • Η θυλακίτιδα
  • Η αρθρίτιδα
  • Τα σύνδρομα πρόσκρουσης
  • Η ασβεστοποιός τενοντίτιδα
  • Το κάταγμα

Όταν η συντηρητική θεραπεία αποτύχει, ο πόνος αντιμετωπίζεται επεμβατικά.Δύο είναι οι τύποι των επεμβάσεων: η αρθροσκόπηση με την οποία μέσω οπών χιλιοστών μπορούμε να επιδιορθώσουμε, και τις πιο μικρές βλάβες στον ώμο, και η αρθροπλαστική δηλαδή η αντικατάσταση του κατεστραμμένου τμήματος του ώμου με ειδικό εμφύτευμα

Εξελίξεις στη Χειρουργική Ώμου και Τα Οφέλη για τον Ασθενή

Οι εξελίξεις αφορούν τις τεχνικές, την τεχνολογία και τα υλικά. Οι νέες τεχνικές είναι ελάχιστης επεμβατικότηταςμε πολύ μικρότερες τομές που τραυματίζουν ελάχιστα τους ιστούς. Ο συνδυασμός τους με αναισθησιολογικά πρωτόκολλα ταχείας αποκατάστασης (Fast-Track) προσφέρουν άμεση κινητοποίηση του ώμου (λίγη ώρα μετά το χειρουργείο), ελάχιστο πόνο και νοσηλεία από λίγες ώρες μέχρι μία (1) ημέρα ανάλογα την επέμβαση.Ο ασθενής μπορεί να επιστρέψειάμεσα στις απλές, καθημερινές του δραστηριότητες, χωρίς ιδιαίτερο πόνο.

Οι νέες τεχνολογίες αφορούν τη χρήση ψηφιακής και ρομποτικής τεχνολογίας, πλοηγών (navigator) και εξατομικευμένων «οδηγών».Μπορούμε να σχεδιάσουμε από πριν, τρισδιάστατατα βήματα της επέμβασης,βάσει της ανατομίας του κάθε ώμου, σε ένα εικονικό περιβάλλον στον υπολογιστή. Οι πλοηγοί, τα ρομποτικά συστήματα και οι τρισδιάστατα εκτυπωμένοι «οδηγοί» μας καθοδηγούν να πραγματοποιήσουμε την επέμβαση με ακρίβεια χιλιοστού βάσει του σχεδιασμού. Μιλάμε λοιπόν για εξατομικευμένες,custom-madeεπεμβάσεις, προσαρμοσμένες στις ανάγκες του ασθενούς, με άριστο λειτουργικό αποτέλεσμα.

Τα νέα υλικά είναι πολύ ανθεκτικά και συμβατά με τον οργανισμό, για μακροχρόνια αποτελέσματα.

Όλες οι ανωτέρω εξελίξεις μπορούν να θεραπεύσουν οριστικά κάθε πόνο στον ώμο.

⇒ Δείτε το video από τη συνέντευξη του Δρ. Αναστάσιου Δεληγεώργη στην εκπομπή  «OPEN Health Ιατρικά Νέα»

Καλέστε μας

Στείλτε μας email