Ερυθρού Σταυρού 5, Μαρούσι
Βασιλίσσης Σοφίας 122, Αμπελόκηποι

Βιογραφικό

Home » Βιογραφικό
Ο Αναστάσιος Δεληγεώργης, Ορθοπαιδικός Χειρουργός – Αθλητίατρος, φοίτησε στη Βαρβάκειο Πρότυπο Σχολή και στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Ειδικεύτηκε στη Γενική Ορθοπαιδική, την Παιδοορθοπαιδική Χειρουργική, τη Μικροχειρουργική και τη Χειρουργική Άνω Άκρου στα νοσοκομεία ΚΑΤ και 401 ΓΣΝΑ. Επίσης, ειδικεύτηκε σε μεγάλα νοσοκομεία της Μεγάλης Βρετανίας, στο Stoke Mandeville Hοspital και στο West Suffolk Hospital, αποκτώντας έτσι βάσει διεθνών standards πολύτιμη εμπειρία στη διαχείριση των χρόνιων και των επειγόντων ορθοπαιδικών περιστατικών.

Εξειδικεύτηκε στην εφαρμογή προηγμένων αρθροσκοπικών τεχνικών σε ιατρικά εκπαιδευτικά κέντρα διεθνώς πιστοποιημένα, από την Ευρωπαϊκή Εταιρεία Αθλητικών Κακώσεων, Χειρουργικής Γόνατος και Αρθροσκόπησης-ESSKA και τη Διεθνή Εταιρεία Αρθροσκόπησης, Χειρουργικής Γόνατος και Ορθοπαιδικής Αθλητιατρικής-I.S.A.K.O.S.  Ενδεικτικά, αναφέρονται το Albert Schweitzer Hospital στη Γαλλία και το Κέντρο Αρθροσκόπησης & Χειρουργικής Ώμου στην Ελλάδα. Παράλληλα, μετεκπαιδεύτηκε  στη χρήση της ρομποτικής τεχνολογίας και στη χρήση πλοηγών, την πλέον σύγχρονη τάση στην Ορθοπαιδική. Συγκεκριμένα, έχει πιστοποιηθεί στη χρήση του ρομποτικού συστήματος ΜΑΚΟ για τη διενέργεια αρθροπλαστικών γόνατος και ισχίου.

Είναι ένας από τους πρώτους παγκοσμίως που παρακολούθησαν και ολοκλήρωσαν με επιτυχία το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Εξειδίκευσης στην Αθλητιατρική της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής (’’The International Olympic Committees Diploma in Sports Medicine’’), στη Λωζάνη της Ελβετίας. Επιπλέον, η μακροχρόνια ενασχόλησή του με τον αθλητισμό (παλιός Πανελληνιονίκης στα 800m και 400m ενώ συνεχίζει να συμμετέχει σε αγώνες δρόμου και τριάθλου) τον βοηθούν να κατανοεί καλύτερα τις ανάγκες των τραυματισμένων αθλητών και να τους προσφέρει την καταλληλότερη και πιο σύγχρονη  θεραπεία, προκειμένου να επανέλθουν με ασφάλεια και το ταχύτερο δυνατόν στις αθλητικές τους δραστηριότητες.

Είναι κάτοχος των διεθνών πιστοποιήσεων στα αντικείμενα της Εξειδικευμένης  Αντιμετώπισης Πολυτραυματία, της Εξειδικευμένης Υποστήριξης της Ζωής (Advanced Life Support–ALS),  της Προηγμένης Υποστήριξης  Ζωής Τραύματος (ATLS-Advanced Trauma Life Support) και της Προηγμένης Υποστηριξης Παιδιατρικών Περιστατικών (Advanced Paediatric Life Support Course-A.P.L.S.)


Επαγγελματική Εμπειρία

Στην Ελλάδα εργάστηκε από το 2008 έως το 2012 ως Επιμελητής της Ορθοπαιδικής Κλινικής του ΚΑΤ, του μεγαλύτερου oρθοπαιδικού νοσοκομείου και κέντρου τραύματος στην Ελλάδα, αντιμετωπίζοντας πολλές και δύσκολες περιπτώσεις ορθοπαιδικών παθήσεων και αθλητικών κακώσεων. Το 2012, κατόπιν τιμητικής πρόσκλησης των French Medical Institutions και του Dr. Pascal Gleyze (τέως Προεδρου της ESA-ESKA), εργάστηκε ως Εκπαιδευτής Αρθροσκοπικής Χειρουργικής στο διεθνές νοσοκομείο «Yanda International Hospital», στην Κίνα (ένα από τα λίγα διεθνώς διακεκριμένα νοσοκομεία με την κορυφαία διαπίστευση ποιότητας κατά JCI).

Στη συνέχεια, διετέλεσε Επιμελητής της Β΄ Ορθοπαιδικής Κλινικής του ΙΑΣΩ General, του Ορθοπαιδικού Τμήματος-Αθλητικών

Κακώσεων του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών-Κλινικής Ψυχικού και της Γ’ Ορθοπαιδικής Κλινικής του νοσοκομείου ΥΓΕΙΑ. Παράλληλα, ήταν εθελοντής ιατρός στα Δημοτικά Ιατρεία της Αγίας Παρασκευής.

Σήμερα, είναι Αναπληρωτής Διευθυντής της Γ’ Ορθοπαιδικής Κλινικής του νοσοκομείου ΥΓΕΙΑ. Η Γ’ Ορθοπαιδική Κλινική είναι ένα απο τα ελάχιστα στη χώρα πιστοποιημένα εκπαιδευτικά κέντρα στην αρθροσκοπική χειρουργική από διεθνείς επιστημονικούς οργανισμούς.

ygeia

 

Συνεργάζεται με διεθνώς αναγνωρισμένους ορθοπαιδικούς χειρουργούς του εξωτερικού και τις ομάδες τους όπως με τον Dr. Enrico Gervasi (Chair of Orthopaedic and Traumatologic Department, Civil Hospital, Latisana, Italy), τον Dr. Pascal Gleyze (Past President of ESA-ESKA, Albert Schweitzer Hospital, France) και τον Prof.Tom Clement Ludvigsen (Oslo University Hospital, Norway) πάνω σε όλες τις νεότερες τεχνικές  ελάχιστης επεμβατικής ορθοπαιδικής χειρουργικής-ΜIS, παραμένοντας έτσι στο επίκεντρο των ιατρικών εξελίξεων.

Ερευνητικό-Διδακτικό Έργο

Συμμετέχει σε επιστημονικές έρευνες των οποίων τα αποτελέσματα δημοσιεύονται σε έγκυρα επιστημονικά περιοδικά ανά τον κόσμο καθώς και σε ελληνικά και διεθνή εκπαιδευτικά σεμινάρια/συνέδρια ως Ομιλητής και Κλινικός Εκπαιδευτής εξελιγμένων τεχνικών.

tasos deligiorgis

Ενδεικτικά αναφέρεται ότι από το 2016, ως μέλος της οργανωτικής επιτροπής του διεθνούς συνεδρίου Athens Shoulder Course, είναι Υπεύθυνος Συντονισμού των Χειρουργείων και Εκπαίδευσης ορθοπαιδικών χειρουργών από όλο τον κόσμο .

Επιπλέον, είναι ένα από τα ιδρυτικά στελέχη και τους εκπαιδευτές της Osteosynthesis & Trauma Care (ΟTC) Hellas που ασχολείται με την εκπαίδευση των ορθοπαιδικών στο Ορθοπαιδικό τραύμα στην Ελλάδα.

Μέλος επιστημονικών εταιριών

Eίναι μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Ορθοπαιδικής και Τραυματολογίας (EEXOT), της Ελληνικής Εταιρείας Αρθροσκόπησης, Χειρουργικής Γόνατος και Αθλητικών Κακώσεων (EAE), της European Society for Knee Surgery, Arthroscopy and Sports Traumatology (ESSKA), του General Medical Council of England, της  European Shoulder Associate (ESA), της Arthroscopy Association of North America (AANA) και της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής (Ι.Ο.C).

Διακρίσεις & Βραβεία

Ενδεικτικά, αναφέρονται τα παρακάτω:

  • Βραβείο από την ΕΕΧΟΤ για την επιστημονική εργασία με τίτλο: «Μακροπρόθεσμα αποτελέσματα του remplissage για την αντιμετώπιση υποτροπιάζουσας πρόσθιας αστάθειας ώμου», Γ’ Ορθοπαιδική Κλινική, Θεραπευτήριο ΥΓΕΙΑ
  • 1ο Βραβείο στο 19ο Παγκύπριο Ορθοπαιδικό Συνέδριο για την παρουσίαση “Primary Surgical Treatment of Knee Dislocation. Our experience”
  • 2Ο Βραβείο στο 7ο Επετειακό Συνέδριο του Τμήματος Ενδομυελικών Ηλώσεων της Ελληνικής Εταιρείας Χειρουργικής Ορθοπαιδικής & Τραυµατολογίας για την παρουσίαση “Radiological Differences After Fracture Healing of Intertrochanteric A2 and A2.3 by AO/OTA using Gamma Nail and Plate sliding nail-AMBI

Καλέστε μας

Στείλτε μας email