Τι είναι η ανάστροφη (reverse) ολική αρθροπλαστική ώμου;

Η ανάστροφη (reverse) ολική αρθροπλαστική ώμου είναι η ολική αντικατάσταση της άρθρωσης του ώμου με μια τεχνητή πρόθεση κατά τη διάρκεια της οποίας αντιστρέφεται η φυσιολογική ανατομία του ώμου λόγω ανεπάρκειας του τενοντίου πετάλου. Πιο συγκεκριμένα, αντιστρέφεται η φυσιολογική σχέση της γληνοβραχιόνιας άρθρωσης, δηλαδή η σφαιρική κεφαλή μετατρέπεται σε κοίλη ενώ η ωμογλύνη που φυσιολογικά είναι κοίλη, γίνεται σφαιρική. Με αυτόν τον τρόπο, δημιουργείται μία άρθρωση σταθερή και ικανή να λειτουργήσει ακόμα και στις περιπτώσεις εκείνες που έχουν καταστραφεί οι τένοντες.

Σε ποια κατηγορία ασθενών ενδείκνυται η ανάστροφη (reverse) ολική αρθροπλαστική ώμου;

Ενδείκνυται σε ασθενείς με βαριά οστεοαρθρίτιδα του ώμου που συνοδεύεται από μη διορθώσιμη ρήξη ή ανεπάρκεια των τενόντων του στροφικού πετάλου (αρθροπάθεια στροφικού πετάλου-rotator cuff arthropathy). Επίσης, σε κάποιες μορφές σοβαρών καταγμάτων που δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν με άλλο τρόπο όπως με οστεοσύνθεση. Σε αυτές τις περιπτώσεις, η κλασική αρθροπλαστική δε θα βελτίωνε σημαντικά την κινητικότητα του ώμου.

Από ποια υλικά αποτελείται η τεχνική πρόθεση;

Η τεχνητή πρόθεση αποτελείται από υλικά φιλικά προς τον οργανισμό και εξαιρετικά ανθεκτικά. Η συνήθης διάρκεια της επέμβασης είναι δύο (2) ώρες  και ο ασθενής νοσηλεύεται για μία (1) ημέρα στο νοσοκομείο. Επιστρέφει την επόμενη μέρα σπίτι του και για το επόμενο διάστημα ακολουθεί ένα εξατομικευμένο

Βρείτε λύση στο πρόβλημα σας!

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ