Ο Ορθοπαιδικός Χειρουργός – Αθλητίατρος Αναστάσιος Δεληγεώργης είναι πτυχιούχος της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Ειδικεύτηκε στη Γενική Ορθοπαιδική, την Παιδοορθοπαιδική Χειρουργική, τη Μικροχειρουργική και τη Χειρουργική Άνω Άκρου στο νοσοκομείο ΚΑΤ καθώς και στο 401 ΓΣΝΑ. Ολοκλήρωσε την ειδικότητα της Ορθοπαιδικής Χειρουργικής σε μεγάλα νοσοκομεία της Μεγάλης Βρετανίας όπως στο Stoke Mandeville Hοspital και στο West Suffolk Hospital, αποκτώντας πολύτιμη εμπειρία στη διαχείριση των έκτακτων και επειγόντων ορθοπαιδικών περιστατικών.

Εξειδικεύτηκε στην αρθροσκόπηση του ώμου και του γόνατος σε εκπαιδευτικά κέντρα πιστοποιημένα από την Ευρωπαϊκή Εταιρεία Αθλητικών Κακώσεων, Χειρουργικής Γόνατος και Αρθροσκόπησης (European Society for Sports Traumatology, Knee Surgery and Arthroscopy -ΕSSKA) όπως στο Albert Schweitzer Hospital στη Γαλλία και με υποτροφία στο Κέντρο Αρθροσκόπησης & Χειρουργικής Ώμου στην Ελλάδα.

Ο Αναστάσιος Δεληγεώργης είναι πιστοποιημένος Αθλητίατρος, από τους πρώτους παγκοσμίως που παρακολούθησαν και ολοκλήρωσαν με επιτυχία το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Εξειδίκευσης στην Αθλητιατρική της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής («The International Olympic Committee’s Diploma in Sports Medicine»).

bio1

Στην Ελλάδα εργάστηκε από το 2007 έως το 2012 ως Επιμελητής της Ορθοπαιδικής Κλινικής του νοσοκομείου ΚΑΤ, αντιμετωπίζοντας πολλές και δύσκολες περιπτώσεις ορθοπαιδικών και αθλητικών κακώσεων. Στη συνέχεια, διετέλεσε Επιμελητής της Β΄ Ορθοπαιδικής Κλινικής του ΙΑΣΩ General και του ορθοπαιδικού τμήματος του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών-Κλινική Ψυχικού. Σήμερα, είναι Επιμελητής του νοσοκομείου ΥΓΕΙΑ καθώς και Επιστημονικός Συνεργάτης του Κέντρου Αρθροσκόπησης & Χειρουργικής Ώμου, που είναι ένα από τα ελάχιστα στη χώρα πιστοποιημένα εκπαιδευτικά κέντρα της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Αθλητικών Κακώσεων, Χειρουργικής Γόνατος και Αρθροσκοπικής Χειρουργικής (ESSKA). Παράλληλα, είναι εθελοντής ιατρός στα Δημοτικά Ιατρεία της Αγίας Παρασκευής.

Συνεργάζεται με διεθνώς αναγνωρισμένους ορθοπαιδικούς χειρουργούς του εξωτερικού και τις ομάδες τους όπως με τον Dr. Eric Margalet (Director  “Ιstitut Margalet de Cirurgia Arthroscopica-Traumatologia”, Barcelona), τον Dr. Enrico Gervasi (Chair of Orthopaedic and Traumatologic Department, Civil Hospital, Latisana, Italy), τον Dr. Pascal Gleyze (Past President of ESA-ESKA, member of French National Surgery Academy, Albert  Schweitzer Hospital, France) και τον Prof.Tom Clement Ludvigsen (Oslo University Hospital, Norway) πάνω σε όλες τις νεότερες τεχνικές  ελάχιστης επεμβατικής ορθοπαιδικής χειρουργικής-ΜIS, παραμένοντας έτσι στο επίκεντρο των ιατρικών εξελίξεων.

Δεν είναι μόνο η εξειδίκευσή του στην αθλητιατρική αλλά και η προσωπική μακροχρόνια ενασχόλησή του με τον αθλητισμό (παλιός Πανελληνιονίκης στα 800m και 400m, συνεχίζει να συμμετέχει σε αγώνες δρόμου και τριάθλου) που τον βοηθούν να κατανοεί καλύτερα τις ανάγκες των τραυματισμένων αθλητών και να τους προσφέρει την καταλληλότερη και πιο σύγχρονη  θεραπεία, προκειμένου να επανέλθουν με ασφάλεια το ταχύτερο δυνατόν στις αθλητικές τους δραστηριότητες.

Έχει δημοσιεύσει άρθρα του σε διεθνή και ελληνικά επιστημονικά περιοδικά ενώ έχει συμμετάσχει σε ελληνικά και διεθνή εκπαιδευτικά σεμινάρια ως ομιλητής και εκπαιδευτής. Tο 2012 κατόπιν τιμητικής πρόσκλησης των French Medical Institutions εργάστηκε ως Κλινικός Εκπαιδευτής αρθροσκοπικής χειρουργικής στο διεθνές νοσοκομείο «Yanda International Hospital», στην Κίνα. Επιπλέον, είναι ένα από τα ιδρυτικά στελέχη και τους εκπαιδευτές της Osteosynthesis & Trauma Care (ΟTC) Hellas που ασχολείται με την εκπαίδευση των ορθοπαιδικών στην Ελλάδα.

Eίναι μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Ορθοπαιδικής και Τραυματολογίας (EEXOT), της Ελληνικής Εταιρείας Αρθροσκόπησης, Χειρουργικής Γόνατος και Αθλητικών Κακώσεων (EAE), της European Society for Knee Surgery, Arthroscopy and Sports Traumatology (ESSKA), του General Medical Council of England, της  European Shoulder Associate (ESA), της Arthroscopy Association of North America (AANA) και της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής (Ι.Ο.C).

Βρείτε τον γιατρό στα Social Media ή επικοινωνήστε μαζί του με email