Ο Αναστάσιος Δεληγεώργης, Ορθοπαιδικός Χειρουργός – Αθλητίατρος, φοίτησε στη Βαρβάκειο Πρότυπο Σχολή και είναι πτυχιούχος της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Ειδικεύτηκε στη Γενική Ορθοπαιδική, την Παιδοορθοπαιδική Χειρουργική, τη Μικροχειρουργική και τη Χειρουργική Άνω Άκρου στα νοσοκομεία ΚΑΤ και 401 ΓΣΝΑ. Ολοκλήρωσε την ειδικότητα της Ορθοπαιδικής Χειρουργικής σε μεγάλα νοσοκομεία της Μεγάλης Βρετανίας, στο Stoke Mandeville Hοspital και στο West Suffolk Hospital, αποκτώντας πολύτιμη εμπειρία στη διαχείριση των χρόνιων και των επειγόντων ορθοπαιδικών περιστατικών βάσει διεθνών standards.

Εξειδικεύτηκε στην εφαρμογή προηγμένων αρθροσκοπικών τεχνικών σε διεθνώς πιστοποιημένα εκπαιδευτικά κέντρα αρθροσκοπικής χειρουργικής όπως στο Albert Schweitzer Hospital στη Γαλλία και με υποτροφία στο Κέντρο Αρθροσκόπησης & Χειρουργικής Ώμου στην Ελλάδα.

Ο Αναστάσιος Δεληγεώργης είναι από τους πρώτους παγκοσμίως που παρακολούθησαν και ολοκλήρωσαν με επιτυχία το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Εξειδίκευσης στην Αθλητιατρική της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής στη Λωζάνη της Ελβετίας («The International Olympic Committee’s Diploma in Sports Medicine»).

bio1

Στην Ελλάδα εργάστηκε από το 2007 έως το 2012 ως Επιμελητής της Ορθοπαιδικής Κλινικής του ΚΑΤ, του μεγαλύτερου oρθοπαιδικού νοσοκομείου και κέντρου τραύματος στην Ελλάδα, αντιμετωπίζοντας πολλές και δύσκολες περιπτώσεις ορθοπαιδικών και αθλητικών κακώσεων. Στη συνέχεια, διετέλεσε Επιμελητής της Β΄ Ορθοπαιδικής Κλινικής του ΙΑΣΩ General, του Ορθοπαιδικού Τμήματος-Αθλητικών Κακώσεων του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών-Κλινικής Ψυχικού και της Γ Ορθοπαιδικής Κλινικής του νοσοκομείου ΥΓΕΙΑ. Παράλληλα, ήταν εθελοντής ιατρός στα Δημοτικά Ιατρεία της Αγίας Παρασκευής.

ygeiaΣήμερα, είναι Αναπληρωτής Διευθυντής της Γ Ορθοπαιδικής Κλινικής του ΥΓΕΙΑ που αποτελεί ένα από τα ελάχιστα στη χώρα πιστοποιημένα εκπαιδευτικά κέντρα στην αρθροσκοπική χειρουργική από διεθνείς επιστημονικούς οργανισμούς (Ευρωπαϊκή Εταιρεία Αθλητικών Κακώσεων, Χειρουργικής Γόνατος και Αρθροσκοπικής Χειρουργικής – ESSKA και τη Διεθνή Εταιρεία Αρθροσκόπησης, Χειρουργικής Γόνατος, και Ορθοπαιδικής Αθλητιατρικής -I.S.A.K.O.S). Επίσης, είναι Επιστημονικός Συνεργάτης του Κέντρου Αρθροσκόπησης & Χειρουργικής Ώμου Αθηνών.

Συνεργάζεται με διεθνώς αναγνωρισμένους ορθοπαιδικούς χειρουργούς του εξωτερικού και τις ομάδες τους όπως με τον Dr. Eric Margalet (Director  “Ιstitut Margalet de Cirurgia Arthroscopica-Traumatologia”, Barcelona), τον Dr. Enrico Gervasi (Chair of Orthopaedic and Traumatologic Department, Civil Hospital, Latisana, Italy), τον Dr. Pascal Gleyze (Past President of ESA-ESKA, member of French National Surgery Academy, Albert  Schweitzer Hospital, France) και τον Prof.Tom Clement Ludvigsen (Oslo University Hospital, Norway) πάνω σε όλες τις νεότερες τεχνικές  ελάχιστης επεμβατικής ορθοπαιδικής χειρουργικής-ΜIS, παραμένοντας έτσι στο επίκεντρο των ιατρικών εξελίξεων.

Παράλληλα, συμμετέχει σε επιστημονικές έρευνες των οποίων τα αποτελέσματα δημοσιεύονται σε έγκυρα επιστημονικά περιοδικά ανά τον κόσμο.

Δεν είναι μόνο η εξειδίκευσή του στην αθλητιατρική αλλά και η προσωπική μακροχρόνια ενασχόλησή του με τον αθλητισμό (παλιός Πανελληνιονίκης στα 800m και 400m, συνεχίζει να συμμετέχει σε αγώνες δρόμου και τριάθλου) που τον βοηθούν να κατανοεί καλύτερα τις ανάγκες των τραυματισμένων αθλητών και να τους προσφέρει την καταλληλότερη και πιο σύγχρονη  θεραπεία, προκειμένου να επανέλθουν με ασφάλεια το ταχύτερο δυνατόν στις αθλητικές τους δραστηριότητες.

Δημοσιεύει τακτικά άρθρα του σε διεθνή και ελληνικά επιστημονικά περιοδικά ενώ συμμετέχει σε ελληνικά και διεθνή εκπαιδευτικά σεμινάρια/συνέδρια ως Ομιλητής και Κλινικός Εκπαιδευτής εξελιγμένων τεχνικών. Ο Αναστάσιος Δεληγεώργης το 2012, κατόπιν τιμητικής πρόσκλησης των French Medical Institutions, διετέλεσε Υπεύθυνος κλινικός εκπαιδευτής αρθροσκοπικής χειρουργικής στο διεθνές νοσοκομείο «Yanda International Hospital», στην Κίνα. Επιπλέον, είναι ένα από τα ιδρυτικά στελέχη και τους εκπαιδευτές της Osteosynthesis & Trauma Care (ΟTC) Hellas που ασχολείται με την εκπαίδευση των ορθοπαιδικών στην Ελλάδα.

Eίναι μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Ορθοπαιδικής και Τραυματολογίας (EEXOT), της Ελληνικής Εταιρείας Αρθροσκόπησης, Χειρουργικής Γόνατος και Αθλητικών Κακώσεων (EAE), της European Society for Knee Surgery, Arthroscopy and Sports Traumatology (ESSKA), του General Medical Council of England, της  European Shoulder Associate (ESA), της Arthroscopy Association of North America (AANA) και της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής (Ι.Ο.C).

Βρείτε τον γιατρό στα Social Media ή επικοινωνήστε μαζί του με email